Στην Lifeteam προσπαθούμε πάντα να ακολουθούμε τις εξελίξεις στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, προκειμένου να είμαστε σίγουροι πως είμαστε πάντα μισό βήμα πιο μπροστά. 
Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσουμε την έναρξη μιας νέας συνεργασίας, καθώς η Lifeteam εξασφάλισε μια από τις πρώτες συμβάσεις συνεργασίας με την ασφαλιστική εταιρία TRIGLAV, που ξεκίνησε τις εργασίες της στην Ελλάδα για πρώτη φορά μέσα στον Ιούνιο. 

H Triglav είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Σλοβενίας, στην οποία κατέχει μερίδιο αγοράς που αγγίζει το 30%. Οι δραστηριότητες της Triglav εστιάζονται στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, ενώ στην Ελλάδα εκπροσωπείται αποκλειστικά από την Apeiron Insurance Project.  Τα ασφάλιστρα της θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, όπως θα διαπιστώσετε τις επόμενες ημέρες, ενώ ο ιδιαίτερα υψηλός κύκλος εργασιών της και η συνεργασία της με κορυφαίες αντασφαλιστικές εταιρίες αποτελούν εγγύηση αξιοπιστίας. 

 

 

Καθώς οι περισσότεροι τομείς της καθημερινής ζωής μετακινούνται προς την ψηφιακή διάσταση (εμπόριο, επικοινωνία, υπηρεσίες κλπ) η ηλεκτρονική διάχυση της πληροφορίας κατακτά μεγέθη ολοένα και μεγαλύτερα, τόσο σε ό,τι αφορά τον όγκο των δεδομένων που διαμοιράζονται καθημερινά, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με την σπουδαιότητα και την ευαισθησία αυτών των δεδομένων. Με βάση αυτές τις αλλαγές, είναι φανερό ότι αναδύονται νέοι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις - και άρα, νέα ασφαλιστικά προϊόντα θα πρέπει να είναι σε θέση να καλύψουν αυτούς τους κινδύνους. 

 

Τι μπορεί να σημαίνει για μια εταιρεία, στο χρόνια μάλιστα εφαρμογής του GDPR, μια ανεπιθύμητη υποκλοπή ή διαρροή προσωπικών ηλεκτρονικών δεδομένων ; Πόσο σημαντικό είναι να είναι μια εταιρεία ασφαλισμένη απέναντι στις αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να επιφέρει ένας ηλεκτρονικός κίνδυνος, όπως είναι  η άμεση οικονομική ζημία ή η αμαύρωση της φήμης της εταιρίας; 

To πρόγραμμα CyberEdge, που έχει την υπογραφή μιας εκ των πιο αξιόπιστων ασφαλιστικών εταιριών, της AIG, είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να αποτελεί απάντηση στους πλέον επίκαιρους ηλεκττρονικούς και διαδικτυακούς κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν μια επιχείρηση σήμρα.  Ανάμεσα στις καλύψεις του CyberEdge, περιλαμβάνονται : 

 

 •  Ευθύνη Δεδομένων
 • Διαχείρηση κρίσεων & εκπαίδευση σε θέματα διαρροής δεδομένων
 • Διοιηκητικές υποχρεώσεις
 • Ηλεκτρονικά Δεδομένα 
 • Διακοπή Λειτουργίας Εταιρικού Δικτύου (Προαιρετική κάλυψη) 
 • Πνευματικά Δικαιώματα (Προαιρετική κάλυψη)
 • Προστασία από εκβιασμό σχετιζόμενο με προσωπικά δεδοέμα (Προαιρετική κάλυψη)

Περισσότερες πληροφορίες για το CyberEdge μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ 

 

 

 

Το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου δεν είναι καθόλου βαρετό, ή τουλάχιστον δεν είναι βαρετό, αν κάποιος το ασκεί σωστά. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα έρθει αντιμέτωπος με αλλοπρόσαλλους ασφαλιστικούς κινδύνους, και είναι ακριβώς αυτές οι φορές που η εμπειρία, οι σωστές συνεργασίες και η όρεξη για δουλειά θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο στον πελάτη του.

Ενώ οι περισσότεροι ασφαλιστικοί σύμβουλοι έχουν συνηθίσει στις ασφάλειες υγείας, στην ασφάλεια περιουσίας ή ακόμα και στον εύκολο και βατό δρόμο της ασφάλειας αυτοκινήτου, η ασφαλιστική αγορά που διαμορφώνεται σιγά σιγά φέρνει συνεχώς στο προσκήνιο νέους κινδύνους, που πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ασφαλίσουμε.

 

 

Με τον όρο «ιδιαίτερους κινδύνους» δεν εννοούμε στην παρούσα φάση τους κινδύνους που αποφέρουν υψηλά συμβόλαια και υψηλές προμήθειες, όπως τις επαγγελματικές αστικές ευθύνες, αλλά τις «μικρές», καθημερινές ανησυχίες του πελάτη, όπως την ασφάλιση κινητού, την ασφάλιση κατοικίδιων ζώων ή την ασφάλιση βραχυχρόνιων μισθώσεων (της οποίας η ζήτηση γίνεται ολοένα συχνότερη, λόγω της διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb).

Πολλοί ασφαλιστικοί σύμβουλοι τείνουν να μη δίνουν την πρέπουσα σημασία στους κινδύνους αυτούς, είτε λόγω χαμηλών προμηθειών είτε λόγω του γεγονότος ότι η ασφαλιστικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζονται δεν παρέχουν τις συγκεκριμένες καλύψεις. Αυτή η νοοτροπία όμως, αποβαίνει τελικά σε βάρος του ασφαλιστικού συμβούλου, για τους παρακάτω λόγους :

 

 • Η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες του πελάτη αυξάνει το βαθμό ικανοποίησής του και εν τέλει εξασφαλίζει τη διατηρησημότητα του χαρτοφυλακίου μας.
 • Τα «μικρά» (και άρα, οικονομικά) ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για εύκολες και ανέξοδες διασταυρούμενες πωλήσεις, καθώς μπορούμε με στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες να εκμεταλλευτούμε το υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας
 • Μια ασφάλιση κινητού ή μια ασφάλιση βραχυχρόνιας μίσθωσης στα χέρια του σωστού ασφαλιστή μπορεί να είναι το όχημα για τη σύναψη ενός ασφαλιστηρίου υγείας. Ο ενημερωμένος ασφαλιστικός σύμβουλος ξέρει να «διαβάζει» τις ανάγκες του εν δυνάμει πελάτη του, έστω κι αν αρχικά τον προσέγγισε για να ασφαλίσει απλά το νέο του κινητό.

 

Στην Lifeteam πιστεύουμε ότι σε μια ασφαλιστική αγορά πρέπει να ακολουθούμε τις ασφαλιστικές τάσεις και να είμαστε συνεχώς στην κόψη των εξελίξεων. Οι συνεργασίες μας μας επιτρέπουν να ασφαλίσουμε ό,τι ασφαλίζεται.

Αν παλιά λέγαμε ότι «ασφαλιστής δε σημαίνει μόνο ασφάλεια αυτοκινήτου», ήρθε η ώρα να πούμε πώς «ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ασφαλιστής δε σημαίνει (μόνο) ασφάλεια ζωής».

Σε σημαντικές τιμολογιακές βελτιώσεις  προχώρησε η GROUPAMA στον κλάδο αυτοκινήτου. 

Οι βελτιώσεις που θα δείτε τέθηκαν σε ισχύ στις 16 Απριλίου 2018, και ισχύουν σε όλα τα νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια και στις ανανεώσεις  του κλάδου αυτοκινήτων.

 


 

 

 • Καταργείται η επιβάρυνση τμηματικών καταβολών 8% σε ασφαλιστήρια συμβόλαια με τριμηνιαίο τρόπο πληρωμής. Η επιβάρυνση θα διαμορφώνεται σύμφωνα με την επιβάρυνση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων με εξάμηνο τρόπο πληρωμής, αναλόγως του προγράμματος.  
 • Το πρόγραμμα ECO V2 θα παρέχεται πλέον σε ΟΛΑ τα επιβατικά οχήματα(Ε.Ι.Χ.) ανεξαρτήτως  ηλικίας οχήματος. 
 • Καταργείται η επιβάρυνση 5% του προγράμματος ECO V2 στις ανανεώσεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων οχημάτων μετά τη συμπλήρωση της 20ετίας.
 • Μειώνεται από 45% σε 20% το επασφάλιστρο νέου οδηγού ηλικίας κάτω των 23 ετών στις καλύψεις της Αστικής Ευθύνης και των Ζημιών Ιδίου Οχήματος, καθώς και το σχετικό επασφάλιστρο νέας άδειας οδήγησης έως 12 μηνών. 

 

Όλοι μας οι συνεργάτες μπορούν να τιμολογούν μόνοι τους τα νέα προγράμματα της Groupama, μέσω του συστήματος πολυτιμολόγησης Profia, πατώντας εδώ

 

H Interamerican προχωρά σε  σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των Αγροτικών Ασφαλίσεων  με τη δημιουργία νέου προϊόντος «Ασφάλιση Ζωικού Κεφαλαίου» και τις σημαντικές βελτιώσεις  στα υφιστάμενα προϊόντα Αγροτικών Ασφαλίσεων.

Πιο συγκεκριμένα ο κλάδος των αγροτικών ασφαλίσεων διευρύνεται ακόμα περισσότερο με την ασφάλιση της κτηνοτροφίας. Η Interamerican δηλώνει παρούσα στον πρωτογενή τομέα, με προσέγγιση που είναι κάτι περισσότερο από ασφάλεια, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη λύση στον πελάτη.. Τα προγράμματα αφορούν μεγάλη γκάμα επαγγελμάτων, όπως αγρότες,κτηνοτρόφουςμεταποιητικές εταιρείες τροφίμωνκτηνοτροφικές μονάδες κά.

Το πρόγραμμα Ασφάλισης Ζωικού Κεφαλαίου καλύπτει τον Ζωικό Πληθυσμό από τον κίνδυνο απώλειας των ζώων λόγω θανάτου από:


▪ Ατύχημα
▪ Ασθένειες / Παθήσεις
▪ Πυρκαγιά
▪ Κεραυνό
▪ Θερμοπληξία
▪ Φυσικά Φαινόμενα:  Χαλάζι, Παγετό, Θύελλα, Πλημμύρα, Χιόνι, Καύσωνα, Ηλιακή Ακτινοβολία, Παγετό, Θύελλα, Χιόνι
▪ Κατολίσθηση / Καθίζηση
▪ Σεισμό
 

Σημειώνεται πως υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της κάλυψης για τα Γαλακτοπαραγωγικά Ζώα, σε ό,τι αφορά την απώλεια παραγωγής γάλακτος συνέπεια καλυπτόμενου κινδύνου. 

 

Συνεργαζόμαστε με τις Μεγαλύτερες Ασφαλιστικές Εταιρείες

 

 •  
 •  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΑΣ

...και ενημερωθειτε άμεσα για τις τρέχουσες εκπτώσεις!
Please wait